Merhabalar,
Benim bir kaç sorum olacak. Eşim maden mühendisi bende makine mühendisiyim. Kanada'da kendi mesleklerimizi yapmak istiyoruz. Eşimin 2 senelik benim ise 7 aylık bir iş tecrübem var Türkiye'de. Kanada'da dil eğitimimizi aldıktan sonra Kanada'daki üniversitelerin maden ve makine mühendisliği bölümlerine başvuru yapmak istiyoruz.
İlk sorum üniversiteler bizim başvurularımızı değerlendirirken lise diplomamızı mı inceleyecek yoksa üniversite eğitimlerimizi mi göz önünde bulunduracak?
İkinci sorum ise üniversitelerden kabul alırsak eğer Türkiyede aldığımız dersleri transfer ettirebilme imkanımız olur mu? Yani üniversite süremizi 1-2 seneye düşürebilir miyiz?
Bir tanıdığım Türkiye'de PDR okurken 3. sınıfta okulu bırakıp Kanada'ya göç etti ve orada aynı bölümde York Üniversitesine müracaat edip kabul aldıktan sonra Türkiye'de aldığı derslerin ayrıntılı ders içerikleri ile birlikte transkriptini York Üniversitesine incelettirerek çoğu dersini saydırdı ve kalan dersleri ile birlikte okulunu tamamladı. Ancak bu durumu kendimize örnek teşkil edemiyoruz çünkü bahsettiğim kişinin hem bölümü farklı hemde Türkiye'de eğitimini tamamlamamıştı biz ondan farklı olarak eğitimimizi tamamladık ben 2016, eşimde 2017 yılında mezun oldu. Üniversitelere kredi transferlerimizin kabul olup olmayacağını soracağım bir mail atmak istedim fakat üniversitelerin web sayfalarında kredi transferlerinin başvurduktan sonra değerlendirmeye alınacağını ve ders içerikleri ile birlikte kredi transferlerinin incelenmesinin 16 ay kadar sürdüğünü belirtmişler.
Eğer kredi transferi yapamaz isek 4 sene boyunca üniversite okumak hem maddi hem manevi zorlayacak bizi. Fakat üniversite süresini kısaltabilirsek hayata daha erken atılabilmemize imkan doğacak. Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşıp yol gösterebilirse çok mutlu olacağız