Bir süredir bu forumu takip ediyorum ve konuya çok hakim olduğunuzu ve donanımlı olduğunuzu görmemek elde değil, özellikle Excellans
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Sorularım ise şunlar
1- Çoğu üniversite öğrencisinin olduğu gibi bizimde devletten aldığımız öğrenim kredisi borçlarımız bulunmakta. Başvuru sürecinde bu borçlar bize eksi puan getirir mi? Veya herhangi bir bankaya olan borcumuz bize eksi puan getirir mi?
2- Ben ziraat mühendisliği tarımsal yapılar ve sulama bölümünden mezun olmuş durumdayım, yükseklisans sonrası tarım ekonomisi uzmanlık alanımı kullanarak, açılacak mesleklerden ekonomi temelli mesleklere dahil olabiliyor muyum? Yoksa yalnızca bu uzmanlık alanına mı dahil oluyorum? ( aynı durum tarımsal yapılar yani inşaat vs. için de geçerli )
3- Geçenlerde bir arkadaşımla bu konuyu konuştuğumda, Türkiye içerisinde bulunan sosyal hizmetlere, yardım kampanyalarına vs gönüllü olarak katılmanın başvuru sürecinde ekstra puan getireceğinden bahsetti, bunun doğruluk payı var mı?
4- Self employed programı için bulunacak olan iş mutlaka kendi mezun olduğumuz bölümümüzle alakalı mı olmalı yoksa herhangi bir iş bulup karşılıklı olarak anlaşılabiliniyor mu?
5- Eğer self employed programına dahil olamayıp normal FSW programına dahil olursak, Canada'ya vardıktan sonra oradaki temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için hesabımızda göstermemiz gereken para ne kadar olmalıdır? Veya bu miktar Türkiye'deki mal varlıkları teminat gösterilerek kaldırılamaz mı?
Şuan için kafamda olan sorular bunlar, biz bu göçmenliği huzurlu bir hayat ve çocuk veya çocuklarımızın geleceğini düşünerek yapmak istiyoruz. Bu nedenle bu soruların cevapları sonucunda %100 o yönde bir hayat kurup önümüzdeki 3 yılı bu şekilde geçirmek istiyoruz.
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim,
İyi günler.