Sayin Isse merhaba,Isse yazdı: ↑Aralık 14, 2021, 1:46 pm Sayın excellans,
Sağlık raporu geçici bir süreliğine durdurulmuş diye bir duyum aldım ne kadar doğru bilmiyorum ne olur bu konuda bilgilendirebilir misiniz bizleri? Çünkü bana bir mail geldi Ankara konsolosluğundan mail şöyle ;
Dear Applicant,
Thank you for your email.
Your application is in the queue for eligibility review. Please be advised that due to the global pandemics we are working under limited capacity which may cause delays in processing times.
Once your application is reviewed, we will be contacting you.
Thank you for your patience.
Kind regards,
Bu maile göre vize sırasındayız değil mi?
Öğrendiğimize göre sağlık raporu geçici bir süre durdurulduğu için vize sırasına alınmışız umarım doğrudur.
Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
Oncelikle saglik raporlari durduruldu vs gibi birsey soz konusu degildir, sadece bazi ulkelerde ve sehirlerde COVID-19 yasaklarindan dolayi basvuru sahiplerinin gidecekleri klinik yada doktorlarda kapanma vs olustugu icin bakanlik bunlara dayali rapor alinamama durumlarinda gecerli neden olarak saymayacagini aciklamisdir.(ONEMLI: Kanada icinde sponsor olunan olarak bulunuyor iseniz, 28 Aralik 2021 tarihine kadar saglik raporu alimindan muafsiniz, EGER son 5 yil icinde bu raporu almis iseniz)... Size gonderilen bilgi emailinde ise sorumlu ofisiniz suan pandemiden dolayi yogun ve yuksek kapasitede calistigini ve basvurunuzun yeterlilik degerlendirme sirasinda oldugunu ve sirasi gelip yeterlilik (basvuru klasmani / harc odemeleri / basvuru formlarinin eksikligi vs.) kontrolu sonrasi olasi ve gerekli olacak; Saglik Raporu / Biometrik / RPRF odemesi(PR fee) gibi sirasiyla yada ayni anda teleplerini size aktaracaklardir.