Kanada'ya evlilik yolu ile göçmenlik. Başvuru nasıl yapılır? Kanada Evlilik göçmenliği neleri gerektirir? Kanada ve Kanada'ya yada Kanada'dan evlilik yolu ile sponsorluk nasıl başlatılır ve gerekenler nelerdir
KENANgun yazdı:Sayın Excellans
bana bugun email gel beni görüşmeye cagırıyorlar ama benden istenen evrakları türkçemi yok sa ingilizce ceviri yaptırarakmı götüreyim nasıl olması gerekiyor
Dear Mr. Gunaydin,
This refers to your application for permanent residence in Canada.
The examination of your application includes a personal interview with a visa officer. You are requested to appear for a personal interview at the Canadian Embassy in Ankara on
This letter must be presented to the Embassy receptionist on the day of your interview.
At the interview, you must present a valid passport for yourself.
INTERPRETATION:
Applicants who do not communicate in English, French or Turkish will have to make their own arrangements to come to the interview with an interpreter. Immigration consultants or sponsors will not be allowed to interpret for applicants.
Please confirm within 10 days via e-mail if you can attend the interview or not.
Please note that this letter is not an authorization to enter Canada and you should not leave your employment, liquidate your assets or incur any other commitment until you have received a visa.
Sincerely,
Immigration SectionI
DOCUMENTS REQUIRED
Please bring the following documents when you come for the interview. Documents must be translated into English or French by a certified translator.
Proof of your relationship to your sponsor: Letters, E-Mails, Photographs, Phone Bills, Wedding and Engagement photos, bank accounts and rental Contracts.
You can provide any new proof of communication between you and your sponsor especially since your marriage (phone bills, letters, e-mails, Internet chats, etc.). Do not submit calling cards. You can provide any other documents that you deem pertinent.
- Please bring the originals of any documents that you have already submitted such as Birth Certificate, Marriage Certificate, Divorce Certificate (if applicable) etc.
Please note that this letter is not an authorization to enter Canada and you should not leave your employment, liquidate your assets or incur any other commitment until you have received a visa.
KENANgun Merhaba,
Turkce, Ingilizce yada Fransizca dillerinden birine hakim oldugun surece mulakatta cevirmene ihtiyacin yok, fakat dokumanlarin hepsinin Ingilizce veya Fransizcaya yeminli bir tercuman tarafindan cevrilmesi gerekli. Yeminli tercumanin damgasinin Ingilizce yada Fransizca olmasina dikkat etmen onemli burada. Ayni zamanda dogum sertifikasi/kimlik karti, evlilik cuzdani, bosanma cuzdani gibi dokumanlarinda orijinallerini yaninda getirmen isteniyor yani Turkce haliyle (tabii bunlarin yanisira her birinin Ingilizce veya Fransizca cevirilerininde goturulmesi gerekecektir.)
Turkce, Ingilizce yada Fransizca dillerinden birine hakim oldugun surece mulakatta cevirmene ihtiyacin yok, fakat dokumanlarin hepsinin Ingilizce veya Fransizcaya yeminli bir tercuman tarafindan cevrilmesi gerekli. Yeminli tercumanin damgasinin Ingilizce yada Fransizca olmasina dikkat etmen onemli burada. Ayni zamanda dogum sertifikasi/kimlik karti, evlilik cuzdani, bosanma cuzdani gibi dokumanlarinda orijinallerini yaninda getirmen isteniyor yani Turkce haliyle (tabii bunlarin yanisira her birinin Ingilizce veya Fransizca cevirilerininde goturulmesi gerekecektir.)
ecece
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
çok teşekürler sagolun çevirmenin yeminli muhrünün ingilizce olmasınada dikkat edicem birde bana sorguda neler sorabilirler bilginiz varmı negibi sorular genelmi yoksa seçmeli sorularmı yönlendiricekler
çok teşekürler sagolun çevirmenin yeminli muhrünün ingilizce olmasınada dikkat edicem birde bana sorguda neler sorabilirler bilginiz varmı negibi sorular genelmi yoksa seçmeli sorularmı yönlendiricekler
Rica ederim. Mulakatin amaci evliliginizin gercek olup olmadigini ogrenmektir. Dolayisiyla size soracaklari sorular basvuru formunda varolan sorular. Nerede ve nasil tanistiniz? Esiniz sizi ne kadar araliklarla hangi zamanlarda ziyaret etti? Esiniz ailenizle tanistimi? Ne zaman ve kimlerle? Basvuru formunda sacma bir sekilde malesef gun ay yil olarak soruluyor fakat bunlari mulakat esnasinda hesaplayip hatirlamanizi beklemeleri cok sacma olacaktir. Asagi yukari ayini ve yili bilmeniz yeterli olur diye dusunuyorum. Basvuru forumunu esiniz Turkce'ye cevirebilirse sizin icin ve cevaplarinizi, zaten bunlar bildiginiz seyler, ne zaman evlendiniz? Dugununuze kimler katildi? Fotograflariniz varsa. Dugun yapmayip nisan yaptiysaniz, neden? Bu tarz sorular. Ozel hayatinizla ilgili hersey diyelim. Dedigim gibi basvuru formundaki soru ve cevaplari bilmeniz yeterlidir.
Rica ederim. Mulakatin amaci evliliginizin gercek olup olmadigini ogrenmektir. Dolayisiyla size soracaklari sorular basvuru formunda varolan sorular. Nerede ve nasil tanistiniz? Esiniz sizi ne kadar araliklarla hangi zamanlarda ziyaret etti? Esiniz ailenizle tanistimi? Ne zaman ve kimlerle? Basvuru formunda sacma bir sekilde malesef gun ay yil olarak soruluyor fakat bunlari mulakat esnasinda hesaplayip hatirlamanizi beklemeleri cok sacma olacaktir. Asagi yukari ayini ve yili bilmeniz yeterli olur diye dusunuyorum. Basvuru forumunu esiniz Turkce'ye cevirebilirse sizin icin ve cevaplarinizi, zaten bunlar bildiginiz seyler, ne zaman evlendiniz? Dugununuze kimler katildi? Fotograflariniz varsa. Dugun yapmayip nisan yaptiysaniz, neden? Bu tarz sorular. Ozel hayatinizla ilgili hersey diyelim. Dedigim gibi basvuru formundaki soru ve cevaplari bilmeniz yeterlidir.
Bol sans!
teşekürler ecece bilgilendirdigin için sagolasın umarım ALLAH nasip ederse olur hayırlısı neyse o olsun .SAYIN ECECE bişeydaha soracaktım görüşmeden olumlu gecerse ve onaylanırsa vizem görüşmeden sonramı bildiriyorlar yoksa ordaykenmi benden ne talep ediyorlar baska
yada vizenin onaylandıgını nasıl anlarım .
sayın Excellans ve ecece evrakları çevirdim ama pek içime sinmedi e mail adres yada sizlere çevirmenin noter muhrunu göndereçegim bir adres verirseniz noter yeminli çeviri tercüme yaptırdım ama sadece ingilizce yazı var nasıl bir mühür olacak yada bana bir örnek gönderirseniz sevinirim az bi zamanım kaldı şimdiden teşekürler
En son KENANgun tarafından Nisan 4, 2014, 12:47 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
slm. ARKADAŞLAR Pazartesi görüşmem var ankaraya gidicem evrakları ve herşeyi hazırladım görüşmeden sonramı vize verilliyor yoksa bir hafta sonramı
ne gibi sorulara magruz kalıcam bilmiyorum ama evrakları çevirdim noter yeminli tercuman tarafından sanırım sorun olmaz ben notere onaylatmadım gerek yok bildigim kadarıyla daha önce görüşüp yada konuşan varmı konsolosluga giden arkadaş görüşmeye bilgi verirse sevinirim şimdiden teşekürler ....
KENANgun yazdı:slm. ARKADAŞLAR Pazartesi görüşmem var ankaraya gidicem evrakları ve herşeyi hazırladım görüşmeden sonramı vize verilliyor yoksa bir hafta sonramı
ne gibi sorulara magruz kalıcam bilmiyorum ama evrakları çevirdim noter yeminli tercuman tarafından sanırım sorun olmaz ben notere onaylatmadım gerek yok bildigim kadarıyla daha önce görüşüp yada konuşan varmı konsolosluga giden arkadaş görüşmeye bilgi verirse sevinirim şimdiden teşekürler ....
Sayın Kenan,
Eger pasaportunuzda sizin ile beraber görüşmede istendi ise, olumlu biten görüşme sonucu aynı gün vizeniz verilecektir. Görüşmedeki sorular ise ilişkinizin başlangıcı ve gelişimi hakkında olacaktır.
Sayın Excellans görüşmeye girdim ve görüştük sorulara olumlu ve mantıklı cevaplar verdim ama görevli kadın benden hiç bişey talep edmedi sadece yazışmalarımızı aldı ve evliligmizin formalite oldugunda ısrareddi ben tüm resim ve video belgeleri gösterdim bakmadı bile bana gitmemi ve dosyamı heyete sonucagnı ve posta yada tekrar cagırıcanı söyledi arastırıcaklarmış bide beni cok baskı altında tuttular görevli bayana ne dediysem formalite oldugunu söyledi durmadan ve hiç evraklarıma bakmadı simdi süreç ne olur nasıl isler acayip moralımı bozdular sadece resimlere baktı ve git biz senle irtibata geçicez dedi sanırım red aldım galiba heyete sunucagnı söyledi terkrar cagıra bilme sanşları varmı beni ??? simdiden teşekürler
KENANgun yazdı:Sayın Excellans görüşmeye girdim ve görüştük sorulara olumlu ve mantıklı cevaplar verdim ama görevli kadın benden hiç bişey talep edmedi sadece yazışmalarımızı aldı ve evliligmizin formalite oldugunda ısrareddi ben tüm resim ve video belgeleri gösterdim bakmadı bile bana gitmemi ve dosyamı heyete sonucagnı ve posta yada tekrar cagırıcanı söyledi arastırıcaklarmış bide beni cok baskı altında tuttular görevli bayana ne dediysem formalite oldugunu söyledi durmadan ve hiç evraklarıma bakmadı simdi süreç ne olur nasıl isler acayip moralımı bozdular sadece resimlere baktı ve git biz senle irtibata geçicez dedi sanırım red aldım galiba heyete sunucagnı söyledi terkrar cagıra bilme sanşları varmı beni ??? simdiden teşekürler
Sayın Kenan bey merhaba,
Dosyanızın tam içeriğini bilmesekde görünen o ki gçrevlimiz evliliğinizin ciddiyetine inanmamış, olası bir red durumunda eşinizin APPEAL - itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Bunu yaparak karara itiraz edecek ve burada itiraz mahkemesinde dosyanız görüşülecek eşinizin tarafından sunulan savunmaya dayalı olarakda son karar verielecek. 95% bu itiraz mahkeme sonucları olumlu sonuclanmaktadır.
Sayın Excellans gövrevli bayan memura resim yazışma dügün nişan elimden gelen tüm kanıtları sundum telefon konuşmalarının bile dökümanını aldım verdim baktı evet ilişkimizi sordu başlangıcı nasıl oldugunu bende anlattım bana inanmadı bir türlü formalite dedi şimdi ki süreçte nasıl olucak beni tekrar çagırırlarmı yoksa posta yoluyla red mi göndericekler görevli bayan biz sana ulaşırız araştırma yapıcam dedi ve postayla bildiririm diyede not düştü bana sonucu ne kadar sürede bildirirler tekrar cagırılabilirmiyim şimdiden teşekürler.... sanırım benim işim uzun sürecek gibi görünüyor
KENANgun yazdı:Sayın Excellans gövrevli bayan memura resim yazışma dügün nişan elimden gelen tüm kanıtları sundum telefon konuşmalarının bile dökümanını aldım verdim baktı evet ilişkimizi sordu başlangıcı nasıl oldugunu bende anlattım bana inanmadı bir türlü formalite dedi şimdi ki süreçte nasıl olucak beni tekrar çagırırlarmı yoksa posta yoluyla red mi göndericekler görevli bayan biz sana ulaşırız araştırma yapıcam dedi ve postayla bildiririm diyede not düştü bana sonucu ne kadar sürede bildirirler tekrar cagırılabilirmiyim şimdiden teşekürler.... sanırım benim işim uzun sürecek gibi görünüyor
Sayın Kenan merhaba,
Size ve eşinize sonuc ile ilgili email yada posta yolu ile bildirim yapılacak, ve yüzde 99% dosyanız refuse edilecek. Bu bildirim görüşmenizi takiben 4 hafta içinde elinizde olacaktır. Sonraki süreç ise size sponsor olan eşinizin APPEAL davası açması ve bu mahkeme kararını beklemek olacaktır.
Sayın Excellans evet avukat tuttuk mahkeme süreci 12 ayla 15 sürüyormuş cok uzun bir süre degilmi ??
gerekli evrakları eşime gönderdim hayırlısı bakalım mahkemenin bu kadar uzun sürmesi normalmi avukat dediki bizi araştırıcaklarmış bize yardımcı olucak avukatta baya masraflı oldu benim anlamadıgım ben ifademi konsolosluga düzgün verdim ama bana e mail yoloyla gönderdiler sonucu bana eşinin arabası varmı diye sordular bende vardedim marka sınıda söyledim ama bana gönderilen evrakta eşinin arabası vardedi ama yok diye yazmışlar bu nasıl araştırma baştan sagma gibi olmuş avukata bildirdim bu durumu saglık olsun ama tek üzüldügüm şey konsoloslugun araştırmadan bana red vermeleri ..
bu sureç bir yıl surmesi normalmi 12 ile 15 ay çok degilmi ??
KENANgun yazdı:Sayın Excellans evet avukat tuttuk mahkeme süreci 12 ayla 15 sürüyormuş cok uzun bir süre degilmi ??
gerekli evrakları eşime gönderdim hayırlısı bakalım mahkemenin bu kadar uzun sürmesi normalmi avukat dediki bizi araştırıcaklarmış bize yardımcı olucak avukatta baya masraflı oldu benim anlamadıgım ben ifademi konsolosluga düzgün verdim ama bana e mail yoloyla gönderdiler sonucu bana eşinin arabası varmı diye sordular bende vardedim marka sınıda söyledim ama bana gönderilen evrakta eşinin arabası vardedi ama yok diye yazmışlar bu nasıl araştırma baştan sagma gibi olmuş avukata bildirdim bu durumu saglık olsun ama tek üzüldügüm şey konsoloslugun araştırmadan bana red vermeleri ..
Sayın Kenan merhaba,
Hayır sure uzun değil birde avukat bu süreyi devamlı çiftler rahatsız etmesin diye bilerek uzun söylerler, yani bu gayet normaldir. Davanızın süresi direct mahkemenin yogunluna baglıdır, yani 2 ayda da sonuclanabilir. O yüzden siz sadece itiraz dosyanıza odaklanın
ya anlamadığım ben o kadar soıru yazdım , neden sorularımın cevabını almadım , yahu çokmu saçma benim sorularım , çokmu millet olarak zenginleştik , sosyeteleştik , biz anadolu gençleri , insanları değilmiyizz, ya da benimi adam yerine koymak istemiyosunuz . ya ben malumu veçhile hiç bişey anlamadım . NEDEN hemen karşımızdaki insanı yargılıyoruzzzz , nedenlerini bilmeden , sorduğu sorular da bir neden vardır elbet.
cemm yazdı:ya anlamadığım ben o kadar soıru yazdım , neden sorularımın cevabını almadım , yahu çokmu saçma benim sorularım , çokmu millet olarak zenginleştik , sosyeteleştik , biz anadolu gençleri , insanları değilmiyizz, ya da benimi adam yerine koymak istemiyosunuz . ya ben malumu veçhile hiç bişey anlamadım . NEDEN hemen karşımızdaki insanı yargılıyoruzzzz , nedenlerini bilmeden , sorduğu sorular da bir neden vardır elbet.
Sayın Cemm,
Öncelikle forumda hiçbir sorunuz yada bu mesajınızdan hariç hiçbir mesajınız yoktur. Siz sanırız ki forumları karıştırdınız!.... Ayrıca boş boş ajitasyon yapmanıza da gerek yoktur.
KENANgun yazdı:Sayın Excellans evet avukat tuttuk mahkeme süreci 12 ayla 15 sürüyormuş cok uzun bir süre degilmi ??
Sayın Kenan merhaba,
Hayır sure uzun değil birde avukat bu süreyi devamlı çiftler rahatsız etmesin diye bilerek uzun söylerler, yani bu gayet normaldir. Davanızın süresi direct mahkemenin yogunluna baglıdır, yani 2 ayda da sonuclanabilir. O yüzden siz sadece itiraz dosyanıza odaklanın
SİZE ÇOOK TEŞEKÜR EDERİM VALLAHİ RAHATLADIM kusuruma bakmazsanız size bişey daha sorucam
.konsolosluk daha dosyamı göndermemiş geçiktirme gibi birdurum olabilirmi avukat hayla bekliyormus mahkemeye baş vurmuş bagzı evraklarda istedi en kısa zamanda yollicam umarım cabuk ve hayırlı şekilde olur hayırlısı ALLAHTAN bakalım sizede tekrar teşekür ederim ...
sayın Excellans bir sorum olucak itroz dosyam hazırlandı ve mahkemeye baş vuramadım avukat konsolosluktaki konuşmamı bekliyor 4 ay alırdıyor gelmesi uzundegilmi bu süre bir bilginiz varmı bir diyerki sorum size konsolosluktaki görüşmede konuştugum ve söyledigim şeyleri carpıtma durumları varmı benim söylemedigim ama benim agzımdan cıkmış gibi yaza bilirlermi bu durum nasıl olucak sıkıntı olurmu böyle bir surum yaşarmıyım
bana bu durum hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler....
KENANgun yazdı:sayın Excellans bir sorum olucak itroz dosyam hazırlandı ve mahkemeye baş vuramadım avukat konsolosluktaki konuşmamı bekliyor 4 ay alırdıyor gelmesi uzundegilmi bu süre bir bilginiz varmı bir diyerki sorum size konsolosluktaki görüşmede konuştugum ve söyledigim şeyleri carpıtma durumları varmı benim söylemedigim ama benim agzımdan cıkmış gibi yaza bilirlermi bu durum nasıl olucak sıkıntı olurmu böyle bir surum yaşarmıyım
bana bu durum hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler....
Sayın Kenan merhaba,
Öncelikle Interview - Görüşme kayıtlarınızda herhangi bir değişiklik yada sizing konuşmadığınız, söylemediğiniz şeylerin eklenmesi - çıkarılması gibi bir durum olmayacaktır. Ayrıca, görüşme kayıtlarının avukatınıza ve mahkemeye intikali avukatınızında dediği gibi 4 ay içinde yani mutlaka 4 ayda olacaktır anlamında değildir.
Merhabalar dostlar,
Ben almanyada yasiyorum, 2 yil önce burda bosandim nisanlimda bundan 3 yil önce bosanmis biz allahin izniyle evlenmeye karar verdik nisanlim kanada yasiyor pier karti almis fakat vadandasligina henüz gecmemis. bense alman vatandasiyim fakat aradan yillar gecmesine ragmen her ikimizde türkiyede resmi olarak bosanmadik ben alman yasalarina göre iki yil önce bosandim.
nisanlim ise kanada yasalarina göre 3 yil önce bosanmis
bizler kanadada nikah yapicaz türkiyede bosanmamis olmamamiz bir engel teskil edermi yasal olarak evliligimize konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslarin yaptigi aciklamali yardimina simdiden sonsuz tesekkurler
kanadadaki avukatlara danistik yapabilirsiniz kimilerine göre ölamaz deniliyor deyisik sipekulasyonlar var
bu konuyu yakindan takip etmis arkadaslara ualsamadik o yüzden sizlerden bilgi edinmek cok iyi olacak saygilar site yöneticilerine ve siz degerli okurlara
Kanada vatandaşı eşimle 1 ay önce evlendik, formlarımızı-belgelerimizi hazırladık, sadece yapılması gereken yeminli tercümana çeviri ve noter tasdikleri kaldı ancak kafamızı karıştıran bir durum var sizlere danışmak istediğim.
1) Adli Sicil kaydı ve vukuatlı nüsüf kayıt örneğini yeminli tercümana çevirttireceğiz, tercümanın mühürü ingilizce olacak. Bu konuda şüphemiz yok
2) Hem sponsor hem de göçmen başvurusu için 2 adet evlilik cüzdanının noter tasdiği. (Evlilik cüzdanı fransızca olduğundan çevirmene ihtiyaç yok diye düşünüyoruz.)
3) Kanada vatandaşı eşimin Citizenship Certificate ve pasaport fotokopisinin noter tasdikli onayı.
4) Benim pasaport fotokopimin noter tasdikli onayı.
Eşim henüz Kanada'ya dönmeden başvurumuzu Türkiyeden yollayacağız. Eşim bugün noterle konuştuğunda bu evrakları sadece "aslı gibidir" diye Türkçe onaylayabileceğini söylemiş. Bu şekilde evrakları Türkçe damgalı onayı ile yollanması doğru mudur? Evrakları notere Türkçe onaylatıp çevirmene mi vermemiz gerekiyor yine, zaten evraklar ingilizce? Ya da Türkçeye çevirtip mi onaylatacağız? Kafamız çok karıştı ne yapmamız gerektiği konusunda. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederiz.
Sayın Excellans konsolosluga gitigimden bu yana 4 ay oldu avukatla görüştüm itraz osyam beklemede konsolosluk konuşma kayıtlarını daha göndermedi diyor 4 ay da nasılolmaz avukata kızdım böyle birşey olabilirmi sizce neden bukadar uzun sürüyor anlamadım daha nekadar beklicem bir sonuç için hadi konuşmalarım geldi en az 1 ay hazırlanıcaz mahkemenin ne zaman olacagınıda Allah bilir bu işlerin böyle uzun sürmesi normalmi 1.5 yıldır bunlarla ugraşıyorum beni biraz bilgilendirseniz sevinirim yada sabırdan ölücem vallahi beklemek uzun sürüyor
Sayın Excellans konsolosluga gitigimden bu yana 4 ay oldu avukatla görüştüm itraz osyam beklemede konsolosluk konuşma kayıtlarını daha göndermedi diyor 4 ay da nasılolmaz avukata kızdım böyle birşey olabilirmi sizce neden bukadar uzun sürüyor anlamadım daha nekadar beklicem bir sonuç için hadi konuşmalarım geldi en az 1 ay hazırlanıcaz mahkemenin ne zaman olacagınıda Allah bilir bu işlerin böyle uzun sürmesi normalmi 1.5 yıldır bunlarla ugraşıyorum beni biraz bilgilendirseniz sevinirim yada sabırdan ölücem vallahi beklemek uzun sürüyor
Sayın Excellans eşim avukatla görüşmüş yine bir ton evrak istiyor anlamadım konuşmalarım 9 uncu ayda gelecekmiş neden bukar uzun sürüyor ..
şimdiden teşekürler
Merhabalar dostlar,
Ben almanyada yasiyorum, 2 yil önce burda bosandim nisanlimda bundan 3 yil önce bosanmis biz allahin izniyle evlenmeye karar verdik nisanlim kanada yasiyor pier karti almis fakat vadandasligina henüz gecmemis. bense alman vatandasiyim fakat aradan yillar gecmesine ragmen her ikimizde türkiyede resmi olarak bosanmadik ben alman yasalarina göre iki yil önce bosandim.
bizler kanadada nikah yapicaz türkiyede bosanmamis olmamamiz bir engel teskil edermi yasal olarak evliligimize konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslarin yaptigi aciklamali yardimina simdiden sonsuz tesekkurler
kanadadaki avukatlara danistik yapabilirsiniz kimilerine göre ölamaz deniliyor deyisik sipekulasyonlar var
bu konuyu yakindan takip etmis arkadaslara ualsamadik o yüzden sizlerden bilgi edinmek cok iyi olacak saygilar site yöneticilerine ve siz degerli okurlara
Merhabalar dostlar,
mrb sayin excelann beim kagittan halen bir haber yok 1.5 seyi gecti herkesiznki cikbendne once ve sonrasi aldi bana hic bir bilgi vermiyorlar yardimci olursaniz sevinirim tskredrm
mrb syn excellans.. uzun zaman oldu forma yazmayali ama yine buradayiz ve yardiminiza ihtiyacimiz var... ben 2013 yili haziran ayinda giris yaptim kanada Edmonton a es sponsorlugu yolu ile.. vatandaslik basvurusu ve sureleri ile alakali cesitli soylentiler var sizden bilgi almak istedim basvuru icin sart olan 4 linc ingilizce sartinin haricinde birde giris yaptiktan 4 yil sonra basvurulabilecegi soyleniyor ne derece dogrudur yada dogrusu nedir bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz kolaygelsin..
lalezar yazdı:mrb syn excellans.. uzun zaman oldu forma yazmayali ama yine buradayiz ve yardiminiza ihtiyacimiz var... ben 2013 yili haziran ayinda giris yaptim kanada Edmonton a es sponsorlugu yolu ile.. vatandaslik basvurusu ve sureleri ile alakali cesitli soylentiler var sizden bilgi almak istedim basvuru icin sart olan 4 linc ingilizce sartinin haricinde birde giris yaptiktan 4 yil sonra basvurulabilecegi soyleniyor ne derece dogrudur yada dogrusu nedir bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz kolaygelsin..
Sayın Lalezar merhaba,
Vatandaşlık başvurusu için ilk sağlamanız gereken şart, vatandaşlık başvurunuzu yapacagınız tarihten geriye dogru sayarak 4 yıl içinde mutlaka 1,095 gün toplamda Kanada içinde ikamet etmiş olmanızdır.
Sayın Excellans eşim avukatla görüşmüş yine bir ton evrak istiyor anlamadım konuşmalarım 9 uncu ayda gelecekmiş neden bukar uzun sürüyor ..
şimdiden teşekürler
Merhaba ben izmirden mustafa benimde esim kanada quebec vatandasi bu yaz kanadadaydik 2.5 ay kadar ve gunlerimizi yarisi tatil yarisi arastirmayla gecirdik yasam standartalri is sosyal hayat ve vs. Ve seneye yerlesmeye karar aldik biz buna 4 sene once karar vermistik ama kismet bu yilaymis bakalim basvurumuzu kendimiz yapicaz tabii sizlerede takildigim sorulari soracagim bu konuda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim arkadaslar hepimize kolay gelsin.
Sayın Excellans konsolosluga gideli reddi yiyeli tam 5 ay oldu reddi yedigin günden buyana avukata baş vurduk avukat benim konsolosluktaki konuşmalarımı bekliyor 5 aydır gelmemiş hayla neden böyle oldu bilginiz varmı hiç onu hakkında yazışmaları alırsa göçmenlik bürosuyla göüşecekmiş
bu süreç neden uzunsürdü anlamıyorum bir cok avukatla görüştük hepsi bu işin 10 ile 15 ay sürdügünü söylüyorlar ????
Slm böyle bir site kurduğunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bir sorum olacak eşim kanadadan başvuru yapalı birbuçuk ay oldu bekliyoruz hic bir bilgi yok verdikleri takip numarasıyla bakıyoruz güncelleme yok evraklarda eksik yok şu an yoğunluk mu var yada bize ne zaman sıra gelir şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.
sayın Excellansmahkemeye başvurduk ama dediginiz gibi iki ay felan yokmuş 1.5 yıl sürüyormuş itraz mahkemesi tüm avukatlar böyle diyor sanırım 1.5 yıl beklicez annamadıgım şey konsolosluktaki konuşmalarım secilerek ve birazda degiştirilerek gondermişler neden boyle oldu anlamıyorum görevli bayan benim konuşmamı nasıl anlamışsa kendince yorumlayıp yazmış çizmiş bu haksızlık herşey görevli bayın elinde oda budurumu benim alehime kullanmış ben boyle adalet gormedim şimdi mahkemeden alıcagmız sonuç ne yonde olur 1.5 sene sonra avukat elimden gelini yapıcam diyor ama bek iç açıçı görünmüyor durum ..