Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Kanada'ya evlilik yolu ile göçmenlik. Başvuru nasıl yapılır? Kanada Evlilik göçmenliği neleri gerektirir? Kanada ve Kanada'ya yada Kanada'dan evlilik yolu ile sponsorluk nasıl başlatılır ve gerekenler nelerdir
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

benim kızdığım şey küçük düşürülmek. para ödemişiz eşimiz sevdiğimiz insandan ayrıyız ve bir cevap maili bile alamıyoruz.Sanki ilticacıyız kaçak muamelesi görüyoruz buna hakları yok.Burda başvurusu bulunan herkese cevap vermek zorundalar aslında parasını ödemiş bekliyen insanlar 4 ay boyunca sen bu insanları hiç birşeyden haberdar etmeden bekletemezsin bu haksızlık ve küçük düşürmedir buna da sebep olan benim ülkem saolsun herkese açmış kapıları sonuna kadar hiç bir mutabakat yapmamış hiç bir ülkeyle herkes buraya elini kolunu sallıyarak giriyor biz bir seyahet edicez eşimizin yanına gidicez 1000 dereden su getiriyoruz yazıklar olsun.Atamın kemikleri sızlıyordur yattığı yerde.
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

MRB.. ARKADASLAR BUKADAR UMITSIZ OLMAYIN SYN SIYAH24 UN DOSYA ANKARAYA ULASMA TARIHI 7 OCAK VE ISLENMEYE BASLANDIGI KESIN ADILI SICIL KAYDI ISTEMISLERDI SANIRIM.. BIZIM DE 10 OCAK SYN EXCELLANS TARIH SIRASINA GORE ILERLEDIGINI SOYLEMISTI 22 OCAKTA ULASAN ARKDAS ILE SANIRIM HEPIMIZE NISAN AYI ICINDE BIR CEVAP GELIR DIYE DUSUNUYORUM BEN NISAN ORTASI YADA SONU GIBI...

ONLINE SAYFASININ SOL ALT KISMINDA SAYFA DUZENLENME TARIHI YAZIYOR DIKKATINIZI CEKTI ISE EN SON 14 SUBAT 2013 U GOSTERIYOR YANI ONLINE SAYFASI GUNCELLEMIYOR AMA ISLEMLER SURUYOR BENCE... SAHSIM ADINA SOYLEYIM NISAN AYINDA BIR SONUC CIKMAZ ISE ANKARAYA GITMEYI DUSNUYORUM BEN.. SYN EXCELLANS EN SON OCAK AYI ICINDEKI BASVURULARINIZ YAKIN ZAMANDA SONUCLANIR YAZMSTI YAKIN ZAMANDAN KASTI NISAN AYI SONU OLABILIR DIYE DUSUNUYORUM.. HERKESE ALLAH SABIR VERSIN...
serhan
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 28
Kayıt: Mart 10, 2013, 5:32 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen serhan »

arkadaslar, moralimizi yuksek tutalim yine de, olumsuz dusunmekden gelecek tek sey moralimizin bozulmasi. bu arada sizlere soyle bir sorum olacak kanada ile telefon gorusmesi yaparken hangi yolu tercih ediyorsunuz. ben goruntulu gorusme icin skype ve telefon gorusmeleri icin nonoh voip kullaniyorum
kanada yasadigim 5. ulke, mutlu oldugum 5. ulke, ama gozum doymadi 6.yi bekliyorum
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

merhaba arkadaşlar. hepimiz için zor bir bekleyiş içindeyiz. ama güçlü olalım, moralimiz yüksek olsun.. Konsolosluktaki çalışan görevli insanlar da elinden geleni yapıyordur diye düşünüyorum.. Çünkü sadece bizim ülke dosyalarına bakmıyorlar. Komşu ülke dosyalarına bakıyorlar. sayın Excellans bu beklememiz konusu hakkında 1-2 safya geride açıklama yapmıştı.. Hepimiz sabırlı ile beklemeliyiz.. Eğer ben yeni haber aldığım gün siz ile ile paylaşmak olacak.. Çünkü yeni haberlere hepimizin ihtiyacı var. Teşekkürler hepinize...
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

lalezar moralini bozmak gibi olmasın ama benim sponsorluk onayı kasımda geldi dosyada aralıkta ulaşmış olması lazım Ankara'ya
ama ondan bile haberim yok ben planlarımı yaz sonuna yapıyorum artık çünkü umudu kestim kafalarına göre iş yapıyorlar.Brezilya konsolosluğunda görevli bir avukat arkadaşım dosyaları bi kenara koyduklarını ne zaman akıllarına gelirse o zaman çalıştıklarını bütün konsolosluklarında aynı şekilde işlediğni söyledi artık ona inanıyorum bana denk gelen vize görevlisi biraz vurdumduymaz gördüğüm kadarıyla neyse onları allah'a havale ediyorum yeni evki insanları böyle ayrı tuttukları için kavuşmalarına mani oldukları için zamanında ben hatırlıyorum 2 tane suriyeli veya iranlı haberlere çıktı birşeyler oldu 2 günde tamamlayıp gönderdiler kanada'ya demekki istenince yapılabiliyormuş artık bıktım vermiyorlarsada vermesinler çokta umrumda değil ülkemde kalırım ama küçük düşürülmek zoruma gidiyor.
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

syn excellansa sormak lazım...
ne dıyecegımı bılemıyorum gercekten pısıkolojımız bozuldu hepımızınde.. syn excellans bu konuda daha cok sey bılıyordur ben bu tarz bır soru sormustum ve tarıh sırasına gore ısleme alındıgını ustune basa basa soylemıstı elımız kolumuz baglı resmen ama ben nısan ayı 15 ı gıbı ankaraya gıdecegım ınsallah o zaman kalmadan bır sonuc cıkar hepımız sıkıntı ıcındeyız cunkı....
serhan
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 28
Kayıt: Mart 10, 2013, 5:32 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen serhan »

merhaba lalezar, legras ve diger tum arkadaslar,
nette her buldugum seyi okuyup ogrenmeye calisiyorum, sirf vakit gecsin diye, anladigim kadariyla yontemleri su; (yanlisim varsa lutfen excellans duzeltsin)
bir dosyayi ele aldiklarinda okuyorlar ve bir yorum yapiyorlar, mesala evrak istenecek, soru sorulacak, adli sicil teyid edilecek yada hersey tamam ok gibi, sonra bir BFD yani bring forward date belirliyorlar. o tarihe kadar o dosya tekrar bakilmiyor genelde 40 gun ile 3 ay arasi oluyor bu tarih. bugunlerde, genelde ekim ayi basvurulari sonuclaniyor, tabi eger bir sorun yok ise dosyada. ekim ayinda basvuran birisinin dosyasinin tahminen ankara'ya gidisi aralik ayi. o dosya aralik ayinda ilk kapagi acildiysa ve sorunsuzsa. 3 aylik bir bfd ile bugune geliyoruz ve simdilerde sonuclaniyor dosyalar.

sonucta yillik almak istedikleri belirli sayida insan var, bu sayi sanirim her bir imigrasyon programina ve vize ofisine bolunuyor ve basvurular herzaman planladiklari rakamlardan yuksek oldugu icin her hangi bir aceleri yok. sakin sakin calisiyorlar.
aile birlesmesi diger immigrasyon programlarina gore cok daha hizli gercekten, ama hizlisi da bu kadar hizli iste.

tek tuk de olsa bazi dosyalar yildirim hiziyla gidiyor gercekten. bunun icin tek dusunebildigim sebep sans ve "arranged employment", baska bir sey dusunemiyorum cunku, ortada bir bebek bir kucuk cocuk olmasi dahi ilerleme icin sebep sayilmiyor, gordugum kadariyla.

her hangi bir seffafliklari yok. cunku kanada da boyle bir talep yok, bu sekilde basvuruya sahip insanlar ses cikaracak kadar cok degil ve sirasi gelen vizeyi alinca, cektigini unutup yoluna devam ediyor. hayat mucadelesi sonucta buraya geldikten sonra ugrastiktiklari bin turlu sey var. diger kanadalilarsa zaten ulkeye gelmenin cok kolay oldugunu dusunuyorlar ne olup bittiginden habersizler ve ilgilenmiyorlar.

resmi olarak kanadali bir kisi dosya hakkinda bilgi isteme hakkina sahip, ama verilen bilgi bilgisayardan alinan bir dosya raporu, bunu istemeyi de anlamsiz buluyorum eger bir ciddi bir suc islemis, ciddi adli problemi olan biri degilseniz. cunku bu raporu yaklasik 6 haftada veriyorlar ve probleminiz yoksa sadece goreceginiz sey, dosyanin problemi olmadigi ki bunu zaten biliyorsunuz ve sirasini bekledigi ki zaten bunu da biliyorsunuz :)

marrige fraud denen seyin bir miktar onune gecilmesi bu bekleyisteki bir diger amac, yani bakin kardesim, eger evlenip kanada'ya gideriz sonra bosaniriz, diye dusunuyorsaniz. bu is oyle kolay degil demenin bir sekli.
hatta bir takim sehir efsanesi tahmin ettigim seyler okudum. bana gore inanilacak seyler degil. insanlarin kiralik figuranlar tutup dugun yaptigi... internet asklari dolandiriciligi falan.... bana gore sehir efsanesi geliyor. turkiye de, kiralik adam tutup dugun yapacak parasi olan kisi zaten yatirimci kategorisinden basvurur :) ben turkiye de bir dugun yapacagim diye aylarca yedigim lokmayi saydim burda. balayi tatiline de taksitle gittim anca. adam kiralik dugun yapacagina o parayla baska yerlere cok daha rahat gidebilir yada bir okula kayit olarak gelebilir vs. , dedigim gibi bana bunlar sehir efsanesi geliyor.

sonucta herkese ayni muamele degil, is yerinde fransiz bir arkadasim var, fransa fransizi orijinal yani, kanada fransizi (quebecli bir yasam sekli, gelince goreceksiniz normal kanadali ile tarih, kultur, dunya gorusu vs olarak taban tabana zit farli bir insan yapisi, neyse kisa keseyim yoksa cok uzun yazarim) degil. kanadaya gelisi benimle ayni tarih, ikimizde ayni yilin sonbaharinda geldik, aramizdaki fark benim maceram 5 yil aldi (sorunsuz bir dosya ile) o ise yazin karar vermisti.
hatta basvurmamisti bile gocmenlige elini kolunu sallaya sallaya gelmis buradaki kiz arkadasinin yanina yerlesmisti. evlilik mi? yok canim simdi cocuklari oldu hala evli degiller.

Tabiki onun statusu farkli, fransadan- kanadaya geliyor hemde quebec'e, tabiki benimle ayni olmayacak, eziklik degil bu dedigim.. onlarin bakis acisi... kendilerince kulturlerini korumanin bir yolu, genelde de dogru cunku genelde bati avrupa'dan gelen insan cok daha kolay uyum sagliyor bir asyaliya gore turkleri ise pek tanimiyorlar.

oo ne kadar cok yazmisim.

biraz vaktiniz gecsin, yuzunuze bir gulumseme gelsin arkadaslar. biliyorum hayat durmus gibi geliyor, butun konsantrasyonunuz bu beklemeye odakli, cunku yeni bir hayat kurmayi bekliyorsunuz. basvurdum, unutayim gitsin, vakti gelince olur demek mumkun degil. ama yinede hayat devam ediyor. siz yinede rahat olun, arkadaslarinizla, oradaki ailenizle iyi vakit gecirin, ozleyeceksiniz sonra, hazirlik yapin kanada hakkinda buldugunuz herseyi okuyun. hazirlik yapin, dilinizi gelistirin, annenizin yemek tariflerini yazin (ihtiyac olacak gercekten), ehliyetiniz yoksa, mutlaka ama mutlaka ehliyet alin. keninizi iyi hazirlayin oradayken. burasininda turkiye gibi binbir cesit zorluklari var.

dosyanizda bir gelisme oldugunda mutlaka haberdar edin bizleri, bizde birseyler oluyor bak diye sevinelim.

excellans umarim kizmazsin bu kadar yazdiklarima, sadece paylasim ve icimiz dokmek amacli, teknik olarak yanlislarim varsa lutfen duzeltiniz. bastan asagi sacma ise zaten silin gitsin.

tekrar herkese kolay gelsin.. ben biricik sevgili karim ile skype uzerinden gorusmeye gidiyorum.. eger bu is bir yil degil kirk yil da surecek olsa baskasiyla evlenmezdim. Allah hepimize sabir saglik mutluluk ve bol kazanc versin :))) gorusmek uzere!
kanada yasadigim 5. ulke, mutlu oldugum 5. ulke, ama gozum doymadi 6.yi bekliyorum
bread
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 8
Kayıt: Nisan 26, 2011, 5:12 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen bread »

Merhabalar Excellans,

Benim bir sorum olucakti PR karti aldiktan sonra soyadi degisikligini Turk Konsoloslugunda yaptiktan sonra PR card'da nasil soyadini degistirebiliriz ve ne gibi belge gondermeliyiz sadece Turk Pasaportunun fotokopisini gonderirsek PR kartta soyadini degistirirlermi birde soyadi degisikligi icin PR cardda basvuru formunu bulamiyorum yardimci olurmusunuz tesekkurler...
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

syn serhan yazdıklarınız ıcın tesekurler.. sızın soyledıklerınızde yola cıkarak bızım ankaraya ulasma tarıhımız 10 ocak ustune 3 ay eklersek nısan ortası yada sonu gıbı cagrılırız o halde.. dosyamızda hıc bır eksıklık yok dıye duusnuyoruz.. tesekkurler
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

çok acil bir sorum olacak arkadaşlar. göçmenliği almam için askerliği mutlaka bitirmiş olmam mı gerekiyor yoksa tecilli olması yeter mi ? teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

legras yazdı:çok acil bir sorum olacak arkadaşlar. göçmenliği almam için askerliği mutlaka bitirmiş olmam mı gerekiyor yoksa tecilli olması yeter mi ? teşekkür ederim.
Sayın Legras merhaba,
Askerlik durumunuzun göçmenlik başvurunuzda bir etkisi yoktur. ( Kaçak vs gibi cezai işlemde olmadıgınız sürece)
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

teşekkür ediyorum excelans şimdi mail aldım bir sürü soru sormuşlar biriside askerlik durum belgesi yani şu . ''Please provide military service exemption record with certified translation''
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

legras yazdı:teşekkür ediyorum excelans şimdi mail aldım bir sürü soru sormuşlar biriside askerlik durum belgesi yani şu . ''Please provide military service exemption record with certified translation''
Sayın Legras merhaba,
Sadece tecil belgeniz + yeminli tercümesini ibraz ediniz yeterli. Dediğimiz gibi herhangi bir cezai durumda, kacak - bakaya vs vs degil iseniz bir sorun olmayacaktır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

arkadaşlar sona doğru yaklaşıyorum galiba artık. payment of right of resident permanet fee yani 2. ödemeyi istemişler ve 1-2 soru daha sormuşlar . biz eşimle facebook ta tanışmıştık :)) . ilişkiniz nasıl gelişti falan diye soruyorlar.Burda beraber kaldığımız zamanlardan biraz daha fotoğraf vs istiyorlar keşke cd kabul etselerde nikah videomuzu gönderebilsem ama ben yinede göndericem isterlerse bakarlar.Eşimin annesi akrabası vs hiç biri yoktu burdaki nikahta zira sanki çok ucuz ve kolay birşey buraya gelip hep beraber nikaha katılmak zaten annesi rahatsızdı. ve askerlik tecil belgemi yeminli tercümandan istiyorlar inş hayırlısıyla sonuçlanır işlemlerim darısı sizin başınıza arkadaşlar.Sadece biraz bilgi vermek istedim eminim ki hepimiz birbirimizden bişiler duymayı bekliyoruz sürecin ilerlediğini birazda olsa hissetmek adına..
Zafer.ru
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 69
Kayıt: Eylül 18, 2012, 8:34 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Zafer.ru »

Legras o halde bu şu demek oluyor sanırım bu hafta içinde falan pasaportunu isteyip vize işlemini gerçekleştirip verecekler.Şimdiden hayırlı olsun darısı başımıza. Vizeyi aldığın gün de haberlerini bekliyoruz :)
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

sayın legras merhaba. senin adına çok sevindim. bir gelişme olduğunu bilmek çok güzel. umarım en kısa zaman da alırsın. darısı bizim başımıza... :)
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

Sayın Excellans merhaba. bir sorum olacak.. Daimi İkamet Ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz.? ne zaman ödenmesi isteniyor. Bilgi alabilir miyim. teşekkürler şimdiden.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

siyah24 yazdı:Sayın Excellans merhaba. bir sorum olacak.. Daimi İkamet Ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz.? ne zaman ödenmesi isteniyor. Bilgi alabilir miyim. teşekkürler şimdiden.
Sayın Siyah24 merhaba,

Normalde biz müşterilerimize bu ücreti $ 490.00 CAD başvuru dosyalarını verirken ödemelerini öngörüyor ve bu şekilde yatırtıyoruz. Ancak, yatırmayanlar yada sonar yatırmak isteyenler ise mecburen Konsoloslugun bu ücreti talep etmelerini beklemek durumunda kalıyorlar. Yani, konsolosluk bu PR - Kart masraf üceritinizin yatırılmasını ( sponsorunuz tarafından ) isteyecek ve sizde bu adımda yatıracaksınız.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
legras
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 36
Kayıt: Mart 15, 2013, 11:25 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen legras »

arkadaşlar en azından 1 ay daha alır gibime geliyor istedikleri herşeyi gönderdikten sonra teşekkürler iyi dilekleriniz için darısı başınıza
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

Sayın Excellans merhaba.. daha önce biz 1040 CAD ödeme yapmıştık. 490 CAD içinde mi yoksa ayrı bir ödeme yapacağız. teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

siyah24 yazdı:Sayın Excellans merhaba.. daha önce biz 1040 CAD ödeme yapmıştık. 490 CAD içinde mi yoksa ayrı bir ödeme yapacağız. teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Sayın Siyah24 merhaba,
1,040 CDN ödemede bu PR ödemesi dahildir. Bu yüzden, sizin dosyanızda ekstra bir ücret talebi yapılmayacaktır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

Sayın Excellans... çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Kullanıcı avatarı
siyah24
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 68
Kayıt: Kasım 14, 2012, 4:46 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen siyah24 »

Sayın Excellans merhaba, Nasılsınız.? umarım iyisinizdir. tecrübelerinize dayanarak bir kaç sorum olacak. Bekleyiş gerçekten çok zor. Mart 14 de ben den arşivli sabıka kaydını istediler.. mart 18 de Konsolosluğa istenilen evrakı ulaştı.. üzerinden 19 gün geçti, ama hiç bir ses yok telefon yada her hangi bir mail.. Ben düşündüm eksik evraktan sonra bir gelişme olur diye telefon yada mülakat olabilir diye. Mülakat tamamiyle ingilizce mi yapılıyor.? İngilizcem Pre-In. seviyesine yakın.. İnsanın içini korku salıyor hiç bir haber olmayınca. Sizce ne kadar bir süre içinde haber alabilirim. Daha önce yapılan bir çizelge üzerinde ben tarihleri belirmek istedim. bana söyleyebileceğiniz bir şeyler olabilir mi.?

Uye|Cic.Dosya Tarihi||Sponsorluk Kabül||Ankara geliş||AOR Mektup||Eksik Evrak isteği||Görüşme||Sağlık Raporu||Vize Onay

siyah24 /02.11.2012 / 07.01.2013 / 20.02.2013 / ------------ / 14.03.2013 /----------- / ------------ / --------- /---------
Toplam da 154 gün oldu.. 66 gün de ilk aşama.. 07 ocak itibari ile de 88 gün oldu. Merak içerisindeyim.. Biraz karışık yazdım soruları kusura bakmayın.. Şimdiden çok teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

siyah24 yazdı:Sayın Excellans merhaba, Nasılsınız.? umarım iyisinizdir. tecrübelerinize dayanarak bir kaç sorum olacak. Bekleyiş gerçekten çok zor. Mart 14 de ben den arşivli sabıka kaydını istediler.. mart 18 de Konsolosluğa istenilen evrakı ulaştı.. üzerinden 19 gün geçti, ama hiç bir ses yok telefon yada her hangi bir mail.. Ben düşündüm eksik evraktan sonra bir gelişme olur diye telefon yada mülakat olabilir diye. Mülakat tamamiyle ingilizce mi yapılıyor.? İngilizcem Pre-In. seviyesine yakın.. İnsanın içini korku salıyor hiç bir haber olmayınca. Sizce ne kadar bir süre içinde haber alabilirim. Daha önce yapılan bir çizelge üzerinde ben tarihleri belirmek istedim. bana söyleyebileceğiniz bir şeyler olabilir mi.?

Uye|Cic.Dosya Tarihi||Sponsorluk Kabül||Ankara geliş||AOR Mektup||Eksik Evrak isteği||Görüşme||Sağlık Raporu||Vize Onay

siyah24 /02.11.2012 / 07.01.2013 / 20.02.2013 / ------------ / 14.03.2013 /----------- / ------------ / --------- /---------
Toplam da 154 gün oldu.. 66 gün de ilk aşama.. 07 ocak itibari ile de 88 gün oldu. Merak içerisindeyim.. Biraz karışık yazdım soruları kusura bakmayın.. Şimdiden çok teşekkür ederim..
Sayın Siyah24 merhaba,
Öncelikle yakın zaman içinde mutlaka haber alacaksınızdır. Ayrıca, eğer gerekli görülürse mülakat eşinizin ülkesine baglı olarak kullandıgınız diller üstünden yani Turkce - Ingilizce karısıkda olmak kaydıyla görevlimizin o anki tercihine gore kullanılacaktır. Eşiniz - Kanadalı ise yogun olarak sizden Ingilizce konusmanız yada anlatmanız istenecektir ki eşiniz ile nasıl diyalog kurdugunuzuda ispatlamanız için.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
LovePink
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 15
Kayıt: Mart 29, 2013, 10:06 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen LovePink »

Merhabalar herkese,

kimsede bir gelisme yok mu ? Toplamda 99 gun oldu hala ankaradan bir ses cikmadi, in process olmasina bile raziyim yeterki biseyler yapsinlar off cok sikici boyle beklemek :(
serhan
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 28
Kayıt: Mart 10, 2013, 5:32 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen serhan »

firtina oncesi seslizligi gibi durum. icimde umut yesermiyor bu aralar. sadece sessiz bir bekleyis
kanada yasadigim 5. ulke, mutlu oldugum 5. ulke, ama gozum doymadi 6.yi bekliyorum
Zafer.ru
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 69
Kayıt: Eylül 18, 2012, 8:34 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Zafer.ru »

Bu donemdeki dosyalar biraz gecikiyor muhtemelen o yuzden ses cikmiyordur. 99 gun diyorsunuz cok fazla simdiye coktan olmasi gerekmiyor muydu mesela? Neyse hayirlisi herseyin.
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

mrb arkadaslar bızımde 90 gun oldu hala ses yok.. aynı hafta basvurdugumuz arkdasın qubek basvurusu onaylandı gecen hafta aldı vıuzesını.. hepımız cok bunaldık bu bekleyısten ınslalah en kısa zamanda bır sonuc cıkar syn excellans yakın zamanda haber cıkar cevabı yazmıs hepımızede ama ınslalah dedıgı gıbı olur bu ay sonu bır gelısme olur herkese bol sabırlar dılıyorum..
serhan
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 28
Kayıt: Mart 10, 2013, 5:32 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen serhan »

lalezar yazdı:mrb arkadaslar bızımde 90 gun oldu hala ses yok.. aynı hafta basvurdugumuz arkdasın qubek basvurusu onaylandı gecen hafta aldı vıuzesını.. hepımız cok bunaldık bu bekleyısten ınslalah en kısa zamanda bır sonuc cıkar syn excellans yakın zamanda haber cıkar cevabı yazmıs hepımızede ama ınslalah dedıgı gıbı olur bu ay sonu bır gelısme olur herkese bol sabırlar dılıyorum..
sayin lalezar, sponsorluk onayiniz dan sonra mi 90 gun sayiyorsunuz acaba?
kanada yasadigim 5. ulke, mutlu oldugum 5. ulke, ama gozum doymadi 6.yi bekliyorum
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

evet sponsorluk onayından sonra 90 gun oldu..
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

mrb syn excellans hepımız defalarca aynı sorular ıle sızı meskul ettık... en son sıyah24 e yazdıgınız yakın zamanda mutlaka haber alacaksınızdır cevabı ıcımızı rahatlattı.. kımsenın moralını bozmak ıstemıyorum ama ekledıgım lınktekı vıze danısmanlık sırketı adresınde bır bılgı paylasımı okudum ama umarım ınsallah dogru bır bılgı deıldır.. sızden rıcam bu konu hakkında bılgılendırmenız...... eger adrese ulasamazsanız dıye yazıyorum ıcerıgını ulkelere gore sure dagılımı gosteren bır tablo paylasılmıs sıtede ve turkıye ıcın yanı ankara ofısı ıcın aıle sponsorluk vıze sonuclanma suresı 16 ay ayzıyor subat 2013 te guncellenmıs tarıhı ıle... bu yazıyı okuduktan sonra kendımı tutamadım sıze sormak konusunda... bu oyle zor oyle bunaltıcı bır surec kı ınsan ne dusunecegını bıle bılemıyor umarım sızı rahatsız etememısımdır... eger bu bılgı net ve kesın deılse lutfen bızı aydınlatın.. sımdıden tesekkurler... daha oncede bur tarz sorular yonelttık hepımız ama bızı anladıgınızı dusunuyorum saygılar...
LovePink
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 15
Kayıt: Mart 29, 2013, 10:06 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen LovePink »

Lalezar hanim, Ankara visa ofisinin sonuclanma sureci taa Ağustos 2012 tarihinde 6 aydan 16 aya çıkarmışlar. Başvuruların 80% oranı 16 ayda sonuçlanıyor diye cic'de açıkça belirtmişler. Ama canada visa forumundan takip ettigim kadarıyla başvuruların cogu 6-9 ayda sonuçlanıyor, bence 16 ay gibi bir süreç en fazla 16 ayda sonuçlanır gibisinden bir süre verilmiş sanırım. Gecen yıla göre çok yavaş ilerliyor orası çok açık yine belirteyim benim dosyam 31 Aralık'ta 2012 tarihinde cic ye ulaştı, 22 Ocak ta sponsorluk onayı aldım ve Ankara'ya gönderildi dosyam ve bugün itibari ile 3.5 aydır Ankara'da ve hala işleme alınmadı öyle bekliyorum.
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

mrb.. umarım oyle olmaz.. syn excellans ocak ayı basvuruları ıcın bana da sıyah24 e de yakın zamanda haber alacagımızı yazmıstı.. bızımde sponsorluk onaylanma tarıhımız 10 ocak ınsallah syn excellansın dedıgı gıbı en kısa zamanda hepımız kurtuluruz bu durumdan.. daha oncede soylemıstım aynı hafta basvurdugumuz arkdasım aldı vızesını qubek ıcın ama sanırım bıraz daha erken oluyormus orasının basvuruları ıkısı arasında cok fazla sure farkı olmaz dıye dusunuyorum.. vıze danısmanlık sırketlerıde 3*4 ay dan once haber cıkmadıgını soylemıslerdı 3 ay bıttı zaman ınslallah bu ay sonu yada onmuzdekı ay baslarında bır haber alırız selamlar...
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın evlilik sponsorlugu ile permanent resident başvurusu olan üyelerimiz;

Insanların eşlerinden, sevdiklerinden ayrı kalmaları hatta dünyanın bir ucunda ki bir ülke arası mesafede 8-9 saat farkı ile yaşamlarını sürdürmeleri tabiki en zor olanıdır. Bu yüzden de bu grup başvuru sahipleri ne yazıkki duygusallıkları içinde gayet normal olarak her ayrı kalınan zamanı digger insanlardan kat be kat daha sancılı geçirmektedirler.

Fakat, duygusal tarafı bir nebze bir tarafımıza bırakarak size daha evvelki yazılarımızda da aktardıgımız Ankara - Kanada konsoloslugunun işleyişi ve şuanki durumu hakkında bilgi verelim, Oncelikle bildiğiniz gibi birçok göçmenlik klasmanı göçmen alımı durdurulmuş ve bu klasmanlarda yeni düzenlemeler ve yine bu göçmenlik işleyiş programında da köklü bir system ( Konsolosluklar için) değişikliği yapılmış ve entegre edilmiştir. Yine bunun gelişimi sırasında Ankara konsoloslugumuza ne yazıkki 4 ayrı ülke daha sorumluluk olarak eklenmiştir. Bakınız 4 ayrı ULKE yani ortalama Türkiye nufusu üstüne 150 milyon daha insan sayısından ve bu ülkelerden Kanada'ya gelmek - eğitim almak - göçmen olmak -...isteyen insanlarıda ekleyerek bir resim düşününüz. Peki, Ankara konsoloslugumuzda bu yüklenilmeye karşı kaç adet personel görev yapmakta bu sayı ne yazıkki 4 - 6 kişidir. Yani burada çalışan insanların özellikle göçmenlik gibi Kanada için çok önemli bir yapıda her kişinin başvurusu ve her başvuru dosyasının kriterler ve prosedürler içinde incelenip sonuclandırılması konusunda tabiki zaman aşımı olması en dogal ve normal yapıdır.

Ki, unutmayın her dosya ( başvuru dosyası) kendi düzeni ve yapısı ile incelenip sonuclandırılmaktadır. Bakınız, bizim yapı olarak evlilik dosyalarımız 73 gün, 91 gün içinde sonuclanırken aynı dönemde başka firmalardan başvuru yapanların dosyaları 6 ay, 9 ay hatta 11 ay sürmüştür. Ama biz burada yada diger firmalar neden o dosya erken bitti vs gibi kıyaslama yapılmamıstır. Cunku 1- dosyanın içerigi - 2- evraklarn düzeni 3- evrakların güncelliği 4 - ilişkinin geçmişi 5- kişilerin evliliklerinin ciddiyeti 6- sponsor olunan kişinin Türkiye geçmişi 7- ödenmesi gereken başvuru ücretlerinin doğru yapıda ödenilmiş olması ... Gibi sıralama ve inceleme sonrası ancak dosya In Process kısmından Decision Made kısmına geçebilmektedir.

Sizler için zor ancak belkide bizler için söylemesi kolay olanı yine sizler ile paylaşmak durumundayız. Biraz daha sabır ile bekleyiniz, Nisan 20 sonrası göçmenlik meslekleri açıklanacak, Mayıs 4 ile göçmenlik klasmanları dosya alımları başlayacak.. Bizler yapı ve kurum sahibi olarak Konsolosluk personelimizin bu yogun dönem başlamadan evvel evlilik sponsorluk dosyalarını bitirmeye ve sonuclandırmaya yönelik bir çalışmaya gireceklerini umuyor ve tahmin ediyoruz.

Yukarıda dediğimiz gibi biraz daha sabır..
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

syn excellan verdıgınız bılgıler ıcın yurekten tesekkurler.. suan fırmanızı daha onceden bılıp ve fırmanız aracılıgı ıle basvuru yapmamıs olusumuzun uzuntusu ıcerısındeyım.. bu asamada fırmanız aracılıgı ıle ıslem yapmak durumumuz varmı acaba... bız hıc bır fırmadan yardım alamdan esım kendısı hazırladı evraklarımızı teslım ettı.. yınede vakıt ayırıp bır nebzede olsa yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler.. umarım takmınlerınız doğrultusunda gerceklesır... tecrubelerınızden kaynaklı tahmınlerınızın yanıltmayacagı gorusundeyım...
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3004
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

lalezar yazdı:syn excellan verdıgınız bılgıler ıcın yurekten tesekkurler.. suan fırmanızı daha onceden bılıp ve fırmanız aracılıgı ıle basvuru yapmamıs olusumuzun uzuntusu ıcerısındeyım.. bu asamada fırmanız aracılıgı ıle ıslem yapmak durumumuz varmı acaba... bız hıc bır fırmadan yardım alamdan esım kendısı hazırladı evraklarımızı teslım ettı.. yınede vakıt ayırıp bır nebzede olsa yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler.. umarım takmınlerınız doğrultusunda gerceklesır... tecrubelerınızden kaynaklı tahmınlerınızın yanıltmayacagı gorusundeyım...
Sayın Lalezar merhaba,
Tabiki bu mümkündür ancak, bu adım dosyanızı dahada gecikmesine sebep olacaktır. Çünkü sizin bizlere resmi olarak izin verme talebiniz - bunun iletilmesi gibi sürec dosyanızı geciktirecektir. Bizlere paylaştıgınız ve aktardagınız kadarı ile zaten dosyanızda herhangi bir olumsuzluk sözkonusu değildir. Sadece konsoloslugumuzun yogunlugu dolayısı ile yaşanan gecikmeye maruz kalmışlığınız mevcuttur.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

tekrardan teskekkurler... suan ıtıbarı ıle hıc bır evrak talebı yada herhangı bır maıl almadık doayamızda eksıklık olmadıgı dusuncesındeyız.. esımın de benımde ARŞİVLİ adlı sıcıllerımızde herhangı bır sabıka kaydı vs bulunmamakta dıger evlılık ıspatı ıcın ıstenen belgelrımızde evlılık cuzdanı dugun resımlerı balayı faturaları vs hepsını eksıksız ekledık dosyamıza umarım tahmınlerınız doğrultusunda gerceklesır ıslemlerımız zaten 3 hazırana kadar turkıyede kalmak durumundayım AÖF den bıtırme sınavlarım var ınslalah o zamana kadar alırım vızemı... saygılar...
LovePink
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 15
Kayıt: Mart 29, 2013, 10:06 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen LovePink »

Sonunda dosyamız in process oldu :) sponsoship kabul olduktan 81 gün sonra işleme almışlar çok şükür cokk mutlu oldum inşallah erken sonuçlanır :)
13 Nisan'da işleme alınmış ama 15 Nisan'da değişti durum.

We received ...... ..... application for permanent residence on December 31, 2012.

We started processing ..... ......application on April 13, 2013.

Medical results have been received.
LovePink
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 15
Kayıt: Mart 29, 2013, 10:06 am

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen LovePink »

Sayin excellans,

Esime mail atmislar arsivli sicil kaydı istiyorlar mail aynen bu sekilde, bende sordum İngilizce yeminlimi tercüme edilmiş seklindemi istiyorlar diye ama mailde öyle bişeyden bahsetmemişler acaba türkce gonderebilirmi esim? Yada tercume edilmesi mecburi mi?

Şimdiden teşekkürler.

Would you please submit an archived Police Clearance (Certificate). The previous one we have is not archived.

Thank you.


Regards,


Immigration Section/Section d'immigration
Canadian Embassy/Ambassade du Canada
Cinnah Cad. No: 58 Cankaya
lalezar
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 82
Kayıt: Aralık 16, 2012, 11:39 pm

Kanada'ya Evlilik yolu ile göçmenlik

Okunmamış mesaj gönderen lalezar »

syn lovepınk tebrıkler gozunuz aydın olsun ınslalh hepımıze umıt olur.. sızın sponsorluk onayınız ne zamandı acaba.. bızım 10 ocak ta onaylanmıstı ve sayfamızda helen bır degısıklık yok.. bırde daha once arsıvlı adlı sıcıl kaydı gondermısmıydınız yenısını mı ıstıyorlar yoksakı oncekı gonderdıgını arsıvlı deılmıydı...
Cevapla

“KANADA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU-EVLİLİK, EŞ YOLU İLE-SPONSORING YOUR FAMILY” sayfasına dön