Merhaba Sayın Excellans ,
Bu forumdaki yazıların tamamını ve önerilerinizi okudum . Epey bilgi sahibi oldum . Yardımlarınız , önerileriniz çok yararlı . İyi ki bu siteyi açmışsınız .
Benim gibi özellikle resmi evrak işinden çok anlamayanlara bile anlaşılır şekilde tane tane anlatmışsınız . Çok teşekkürler
Size bazı noktaları tekrar soruyor olabilirim . Durumumuzu anlatıp , yardımınızı rica ediyorum .
1/ Erkek arkadaşım hem Türk hem de Kanada vatandaşı ve Türkiye'deki resmi boşanma işlemi bittikten sonra en kısa zamanda Mayıs/Haziran gibi evlenmek planlıyoruz . ( Kanada'dan boşanma sertifikasını yeni aldı . 1,5 senedir eski eşi ile separation agreement ile ayrıydılar .) Yıllar öncesinden aynı iş yerinde çalışmıştık . Tekrar görüşüp evlenme kararı almamız 1 yıldan kısa sürede oldu . Hediye vs.. gibi faturaları açıkçası saklamadık , hergün düzenli olarak skypedan görüşüyoruz ve facebook'dan mesajlaşıyoruz . Nikah ve düğünü de her ikimizin de ailesi burada olduğu içinTürkiye'de yapacağız . Destekleyici evrakları da verirsek evlilik onayında bir sorun olmayacağını düşünüyorum . Eklemek zorundayım biraz sinir bozucu bir işlem bu
Ama sahte evliliklere nedeniyle kurunun yanında yaşta yanıyor anladığım kadarı ile ...
2/ Ben kendisini Kasım ve Şubat ayında 2 kez ziyaret ettim ve 9 yıllık multiple Kanada vizem var . Evlendikten hemen sonra Kanada'ya giderken gerekli tüm evrakları sponsorluk başvurusu için kendisine vereceğim . Yalnız burada tam emin olamadığım noktalar var ;
a) Sağlık raporu için evlenmeden önce başvuru yapmam daha iyi olur mu , vakit kazanabilir miyiz ? Anladığım kadarı ile sağlık raporu sonucu uzun zaman sürüyor . Önce başvuru yaparsam , evlendikten sonra soyadı , kimlik değişikliği sorun yaratır mı ?
b) Adli sabıka kaydını alacağım . Yalnız Ağustos-1997-1998 yıllarında 1 sene Londra'da Au-pair olarak bulundum . Bu süre için İngiltere'den bir sabıka kaydı almam gerekiyor mu ? Eski pasaportumda yazılı . Mutlaka belirtmeli miyim ? Gerekli ise Londra'dan nasıl sabıka kaydı alabilirim ? ( Bu konu ile ilgili yazınızı okumuştum , ama yine de tam emin değilim . )
c) Nüfus cüzdanımı ve Türkiye'deki kayıtları evlendikten sonra değiştireceğiz . Pasaportumu da değiştirmek zorunluluğum var mı ? ( Soyadı ve medeni durum değişeceği için ) Bir çok arkadaşım pasaportunu evlendikten sonra değiştirmedi . Fakat bizim PR başvurumuz söz konusu bu nedenle emin olamadım .
Evlendikten ve PR başvurusu yaptıktan sonra , şu anki vizem ve pasaportum ile Kanada'ya giriş/çıkış yapabilir miyim ? PR almak anladığım kadarı ile uzun bir süreç ve tahmin edersiniz ki aile olarak fazla ayrı kalmak istemiyoruz .
d) Sizin için çok tekrar oluyor biliyorum , ama gözden kaçırmamak adına evlilik sponsorluğu için gerekli evrakları listelemeniz mümkün mü ? Vakit kazanmak ve eşim Kanada'ya dönerken hemen vermek için bunların hangisini evlenmeden önce hazırlayabilirim ?
Bu süreç içinde ve inşallah sonrasında da benden de epey mesaj alabilirsiniz . Umarım soru anlamında fazla sizi meşgul etmem . Tecrübelerimi paylaşmak ise çok isterim . Bu forumu çok yararlı buldum . Sayenizde evraklar ve tüm bu prosedür için içimde yükselen panik hali geçti
Sonrasında da ben de tüm arkadaşlara katkıda bulunmak isterim . Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler .