Cevaplarınız için teşekkür ederim.Excellans yazdı:Sayın Sfy merhaba,
Regina diğer şehirlerden biraz daha ucuz yaşam şartlarına Eyalet hükümetinin sayesinde sahiptir. Size verdiğimiz ortalama 3000 Cad rakamı genel Kanada olarakda düşünebilirsiniz, Regina'da vasıflı bir işte çalıştığınızda yine alan ve vasfa göre değişmekle beraber minimum aylık 2500 ve üstünde bir rakamda maaşınız olacaktır. Çalıştığınız yada çalışacagınız işyeri yada işveren çok personelli yada geniş yapıya sahip ise bu rakam 3600 Cad altına düşmeyecektir.
Kanada konusunda ise çocuklarınız üzerine ve geleceğine yapılmış bir tercih zaten aksi şekilde düşünülemez, onlar için iyi olana karar vermiş olursunuz. Bu ülkenin neresinde yaşarsanız yaşayın değişmeyecektir. Bizim göç etmeyi düşününlere uyarılarımız aslında sadece göç nedenlerini iyi belirlemeleri ve buna değecek olduğuna kendi içlerinde inanmaları ve sonucunda gelmeleri. Fakat, her zaman söylediğimiz gibi para kazanmak için değil! kazanılan para ile sorunsuz yaşamak için gelinmeli.
Ve kesinlikle şunu yapmamaları;
Öğretmenim : 1.900 TL alıyorum Tr'de Kanada'da 3500 CAD alıyor 3500 x 1.8 (dolar kuru) = 6.300 TL oooo süper mantıgında olunmamalıdır.
Biz oraya geldiğimizde eli boş gelmiş olmayacağız buradaki birikimlerimizi (ev-araba vd.) gerektiğinde satıp kendimize iyi bir yaşam sağlamaya çalışacağız.
Birikimler bir noktada elbette bitecektir sonrasında devam ettirebilmek için mutlaka çalışmak gerekecektir. İş koşulları başvuruları vs, konusunda çekingelerimiz muhakak var, gözü kapalı maceraya atılacak değiliz.
Böyle bir süreç oluştuğunda ilk kendim gidip gerekli barınma,iş imkanlarını sağlayıp ailemi aldırmamım şartları nelerdir? Evet TR'de 1.900 lira alıyorum. Burası için yeterli.