aragon yazdı:Sayın Excellans,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Peki bu konsolosluğun verdiği özel bir onay mı, yoksa Türkiye'den ayrılmadan noter tasdikli olarak çevirtsek o da aynı işi görür mü? Belki Türkiye'de halletmek daha ucuza mal olabilir, ne dersiniz?
Sayın Aragon, merhaba.
Ehliyet konusunda çok taze şekilde konuları yaşamış biri olarak size ilave ve tek bir bilgi vereyim. Türkiyede ehliyetiniz ile ilgili uğraşmayınız..!
ben gitmeden burada her türlü tercümeyi (trafikten ..) yaptırıp, bunları noterlettirdim. hiçbiri işe yaramıyor,bunu unutmayın. Driving center daki officer lar evrakın altında canada türkiye konsolosluğunun kaşesini görmek istiyorlar. diğer hiçbir evrağa güzenmiyorlar. hatta öyle ki-
http://www.atio.on.ca ontario nun offical translator larının üye olduğu bir türk e, kanadada çevirimi yaptırmış olmama rağmen onu da kabul etmediler.
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Tek yapılması gereken - ki şanslısınız sacede Ottawa dan yapılabilen bu işlem işin oralara gitmeye gerek kalmadı, Toronto merkezde bu işlem yapılabilir tahminim - kanada türk konsolosluğuna giderek, ehliyetinizin tercümesini yaptırmanız. diğer yollar size para ve zaman kaybettirmekten başka işe yaramayacaktır.
Aslında bunun en temel sebebi (driving center da yaptığım münakaşalardan biliyorum
) , türk ehliyetlerinin üzerinde ehliyetin expiry date inin bulunmaması. onlar buna alışkın olmadıkları ve o anda verdiğiniz ehliyetin geçerliliğini sorgulayamadıkları ve olmayan bir bilginin de tüm noter onaylı çevirili evraklarınızda da dolaylı olarak bulunmamasından dolayı, bunu sadece en yetkili merci konsolosluk aracılığı ile istiyorlar. çünkü,sadece konsolosluk, kimsenin yamadığı bir bilgiyi, "geçerlidir" bilgisini çeviri ekine basıyor. bu şekilde de halledilmiş oluyor.
bu arda dip not, türkiyede ki kanada konsolosluğu, bu konu ile doğal olarak ilgilenmiyor, çünkü onlar da türkiye ye gelen kanadalılar için işlem yapıyorlar
Umarım açıklayıcı olmuştur.
kolay gelsin.