Sayın Nekropsi
Öncelikle hızlı bir giriş yaptığınız ve birçok kişinin aslında yapamadığı geziyi siz yapıyorsunuz, bu çok güzel. keyifli geçmesini dilerim.
birincisi, sucuk meselesine sevindim geçirebilmenize. her ne kadar sizin damak zevkini yakalayamasa da, ben de bir sucuk düşkünü olarak toronto da bir sucuk markasının tadına bakma şansını elde ettim, sadece bakmayıp, türlü versiyonları ile (mangal, ocak, sade) bayağı da yiyerek açıkçası beğendim. burada marka vermeyeyim ama temizliğinden son derece memnun olacağım bir tanıdığımın oğlu bu işle uğraşıyor. dilediğiniz zaman irtibat bilgilerini verebilirim,bence hiç yoktan iyidir..
ikincisi, canada post konusunda haklısınız, maalesef ciddi şekilde gecikme yaşanmakta. beklemekten başka çare yok. siz nasılsa döneceğinizden dışarıda beklemiş olacaksınız.
üçüncüsü, statement lar ile ilgili, siz her ne kadar evrakları tam verseniz de her halukarda pasaportun üzerinde Kanada ya son giriş tarıhiniz damgalandığından o tarihi baz alıp, ondan 90 gün sonrasını doldurmanızı bekliyorlar. dolayısıyla, 90 gün dolmadan başvurmak biraz erken atılmış adım oluyor. tabi yine siz bilirsiniz. bunu bu kadar kontrollü yapmıyorlardı eskiden ancak, artık pasaportu didik didik ediyorlar son giriş tarihinizi görmek için.
dördüncüsü, Tim Hurtons konusunda haklısınız, 3 sebebi olduğunu düşünüyorum, orjinal Kanada Markası olması, ve tabi ki de rakiplerine göre ucuz olması, ardından çok yaygın olması..her buluşmada şu kesişimdeki Tim H. da buluşalım şeklinde...
beşincisi, bana sorarsanız, hazır buradayken, türk ehliyetiniz yanınızda ise, hemen gidin Toronto türk konsolosluğuna, tercümesini yaptırın ve biraz işaret ve kurallara çalışarak, G1 olan ilk sınıf ehliyetinizi alın. neden diyecek olursanız, bununda yanınında G ehliyeti olan biri olmadan kullanamazsınız evet ama ilk etapta, ehliyet kimlik yerine geçeceğinden birçok yerde size sorulacaktır. yani basitinden, bir cep telefonu hattı alacaksınız, adamlara tutup da pasaportu çıkartıp COPR belgesini gösteremezsiniz
o yüzden benim tavsiyem - ki zaten sayın excellans linkini de vermiş - buradayken G1 ehliyetinizi alın.. size çalışabileceğiniz birkaç link de vermeye çalışayım. örnek soruları çözün ve bir de
viewtopic.php?f=44&t=63&p=3852#p3852 linkindeki drivers handbook a göz atın.
http://www.apnatoronto.com/ontario-g1-test/
http://www.g1practice.com/
http://find-a-driving-school.ca/free-g1 ... oad-signs/
kolay gelsin
nekropsi yazdı:Sayin Akita, ilkerb,
Oncelikle dilekleriniz icin tesekkur ederim,
Malesef Sayin Akita nin tavsiyesini yerine getiremedim fakat olculere cok yakin olan 3mm fazlaligi olan fotografi immigration gorevlisine verdim ve eski fotograf ile degistirdi hatta saka bile yapip zaten bu fotografi hic beyenmemistim bu daha yakisikli tarzinda espiriler yaparak yenisini yapistirdi. Adresimizide yeniledik ve yeni adresimizi Copr belgesine yazirdik. Tam burada isler bitti oh problem kalmadi derken yanimizda getirdigimiz ve aslinda yasak olan sucuklari gecirdik derken cikista bizi tekrar baska bir immigration bolumune yonlerdiler ne kadar bizim islemler tamamlandi desekte kurtulamadim. bir baktim ki bir cok kisinin bavullari tekrar X-ray den geciyor ve bazilari actiriliyordu, iste ayvayi yedik dedim. neyse bi gorevli bosalinca bizi cagirdi gec ve yeni memurdu anladigim, ucakta doldurdugumuz belgeyi ve Copr belgesini istedi, yanimda ne kadar para getirdigimi daha sonra esya transferi yapip yapmayacagimizi sordu, ben diger giseleri gozetliyorum bu arada bavullar aciliyor bakiliyor ne yapsam diye dusunurken gorevli uzun bir islem suresinden sonra arka bolume gecti ve daha sonra gelip islemleriniz tamam diyerek elime bir belge daha vererek bizi cikisa gonderdi, neyseki iyi birine denk gelmistik. Ne yapabilirimki yasak ama o Afyon sucugunuda burada tutacak sucuk yok kardesim
Neyse ertesi gun dinlenip Healty Card basvurusu icin gittik fakat bizden adresimizi kanitlayacak resmi belge istediler, Banka Statement, Kira kontrati, okul belgesi, ehliyet .... gibi evraklar. buna benzer bende hicbir evrak olmadigini yeni geldigimizi bildirsekte elimize bi belge ilistirdiler adresinizi kanitlamak icin bu belgelerden birini getirin ve zaten 3 ay kapsam icinde degilsiniz bu surecte birini getirisiniz dediler. Esin kendisinin experied olan Healty Cart i icin eski okulundan adresini degistirip Transcript aldi ve tekrar kart yenilemeye basvurdu onada uzun surec yurtdisinda kaldigi ve karti experied oldugu icin 3 ay kapsam disi olacagini bildirdiler. Bu arada dogum icin hastane kayidini da yapmadilar, bunun icinde saglik kapsaminda olmasi gerekiyormus aksi taktirde ucreti karsiliginda bu islemler yapilacakmis.
Bu arada burada Canada Post grevde ve evraklar gelmemekte ne kadar sureceginide kimse bilmemekte, bankadan hesap actirsam bile Statement gelmesi benim donusumden sonra olacagi icin yetismeyecekti, bizde kayin biraderimin hesabina ortak hesap acarak bankadan elden Statement e kisa yoldan ulasmaya calisacagiz. Bu sekilde Healty Card basvurusunu haftaya yapacagim.
SIN Card basvurusunuda yaptim ve bana uzerinde SIN numaram olan belgeyi imzalayip verdiler, Kart ise normalde 10 gun icinde geliyormus fakat malum grev dolayisi ile oda uzayacaktir.
Onun disinda yapacak fazla birsey olmadigindan 1 aylik tatili dolu dolu gecirmek icin geziye basladim bile, MarineLand, Niagara Falls, African Lion Safari, Niagara on the Lake, 1000 Islands, Ottawa, Montreal seyahatlerini tamamladim. Yagmur nedeniyle seyahati yarida kemek zorunda kaldim ve Quebec e gidemedim hatta Montreal in yarisini arabayla gezebildim ve Torontoya geri donus yaptim. Bilmiyorum Quebec i gormedigim icin cok sey kacirmismiyimdir birdaha 7 saat yol yapip gitmem zor gorunuyor. bu hafta Torontoyu kesfetmeye devam edecegim bu arada High Park ve Dundas Square, Young Street i dolastim simdiden. Gezdigim gordugum yerler gercekten hepsi birer harikaydi anlatilmaz yasanir derim.
Benim icin en buyuk sorun yemek oldu, burada yemek yiyecek duzgun bir lokanta yok veya ben bulamadim, turk lokantasi dediklerininden birkacini denedim fakat bizimkilerin yanindan bile gecemez. Burada herkes Tim Hortins hastasi varsa yoksa Tim, o olmasa haya durur heralde herkesin elinde bi Tim Hortins kavesi, cayi, veya Begil lari
Canada kesiflerine devam bu arada sormak istedigim bizim ehliyetler burada 6 ay gecerli diye bilioyorum, simdiye kadar durduran soran olmadi ama yanlis birseyde yapmis olmayalim, 2 hafta sonra donecegimden ehliyet icin bi basvuruda yaptirmadim.
Herkese Selamlar.